Brak pomysłu na prezent? Zobacz nasze propozycje dla dzieci, dla młodzieży, dla dorosłych

Polityka Prywatności

Polityka przetwarzania danych osobowych (ważna od 25 maja 2018)

Dane osobowe podawane nam przez Ciebie podczas korzystania ze strony internetowej https://psalm18.pl są przetwarzane przez firmę: 

Psalm18.pl Daniel Wołochowicz
Świeradowska 47
02-662 Warszawa
NIP: 9512138491 

która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które zostają nam powierzone przetwarzane są w zakresie niezbędnym do prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych zamówień.

  • w celu realizacji składanych przez Ciebie zamówień na produkty znajdujące się w ofercie sklepu Psalm18.pl;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Ciebie reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli wyrazisz chęć na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie Ci przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach
  • w celu wysłania jednorazowej, spersonalizowanej informacji o nowych, pokrewnych produktach do zakupionych przez Ciebie towarów.
  • w celu wysłania darmowych, promocyjnych produktów fizycznych/życzeń w ramach podziękowania dla stałych klientów

W powyższych celach wykorzystujemy i przetwarzamy:

  • Imię i nazwisko
  • adres dostawy/faktury
  • adres email
  • numer telefonu

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie przez nas może uniemożliwić nam świadczenie Tobie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Ciebie zakupów w sklepie Psalm18.pl. 

Powierzając nam swoje dane osobowe, zawsze masz prawo wglądu, żądania aktualizacji lub ich usunięcia. Możesz też być pewien, że nie zostaną one przekazane podmiotom trzecim w celach marketingowych.

Systemy w których przetwarzamy dane osobowe

W celu realizacji zamówień oraz księgowości wykorzystujemy następujące, profesjonalne systemy przechowujące dane na własnych serwerach (w tzw. chmurze):

  • shoplo.com - platforma sklepu internetowego Psalm18.pl
  • dhosting.pl - serwis hostingowy poczty email oraz stron www
  • ifirma.pl - wystawianie i rozliczanie faktur
  • Baselinker - przekazywanie statusów zamówień i przygotowywanie paczek do wysyłki

Korzystanie z powyższych systemów opiera się o odpowiednie umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych. W przypadku żądania aktualizacji lub usunięcia danych, informacje trzymane w tych systemach zostaną adekwatnie zmienione/usunięte.

Dane osób, które wyraziły chęć otrzymania newslettera przechowujemy i przetwarzamy w serwisie Mailchimp.com (poza Unią Europejską) zgodnie z podpisaną umową powierzenia pomiędzy Psalm18.pl a Mailchimp. Umowa ta spełnia wymogi RODO (unijnego Rozporządzenia Ogólnego o Ochronie Danych Osobowych). 

Bezpieczeństwo danych

Firma Psalm18.pl podejmuje na bieżąco działania mające na celu ochronę powierzonych nam danych osobowych przed nieuprawionym użyciem. W szczególności przez:

  • ograniczenie dostępu do serwisów gdzie trzymamy dane wyłącznie dla uprawnionych osób
  • stosowanie różnych, skomplikowanych haseł dostępowych
  • używanie komputerów zabezpieczanych oprogramowaniem antywirusowym z bieżącą aktualizacją bazy sygnatur
  • dostęp do danych wyłącznie przez szyfrowane połączenie


Polityka COOKIES

  1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Sklepu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, na przykład wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Sklepu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Sklepu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.
  10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.